Fraser Island
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Carola
07 April 2008 | Australië, Hervey Bay
Vanuit Airlie Beach heb ik een stop gemaakt in Hervey Bay. Vanuit Hervey Bay ben ik een dagje naar Fraser Island geweest. Dit is blijkbaar het grootste zandstrand ter wereld. Hier heb ik tour gemaakt met een 4WD bus door het subtropisch regenwoud op het eiland, zijn we gestopt bij verschillende meren waaronder Lake McKenzie (zie fotos) en vond ik het wel erg grappig dat er een officiele highway is die over het strand gaat. Haha.. Je mag 80 km per uur, gewoon over het strand, langs de zee. Leuk he. Ik heb ook een shipwrek gezien en verschillende grote spinnen.
Het is echt een leuk eiland. Het zand bij Lake McKenzie is heel erg fijn en het is blijkbaar rond. De meren en stroompjes zijn van zoetwater en helemaal natuurlijk aangelegd en bijgehouden. En het water is zo helder dat je overal de bodem kan zien. Ik heb ook een dingo gezien, maar van heel ver af. Dat was op het strandje bij Lake McKenzie. Ik denk dat ie dorst had, want hij kwam even wat drinken uit het meer. Misschien dat ie ook honger had, want toen ie terug de bossen in liep, pakte hij een slipper van iemand en nam die mee.
Er was ook een regenwoud wandeling. Dat was heerlijk. Je liep over zandpaatjes, niks aangelegd, geen touwen of hekken aan de zijkant ofzo, gewoon puur natuur. Heel rustig tussen de bomen met de zingende vogeltjes. Erg mooi.
Op dit moment ben ik in Brisbane. Er is hier blijkbaar niet zo heel vee lte doen, maar dat ga ik nog uitzoeken.
Jullie horen nog van me.
07 April 2008 - 04:53
Mama:
Hoi Carola, dat jij nog een echt een natuur mens zou worden wie had dat gedacht.Wat is het toch mooi daar,die witte stranden,prachtig.Is de temperatuur nog steeds goed.Al twee weken zijn er voorbij, gaat best wel snel.Meid het gaat je goed daar, wij kijken uit naar het volgende bericht met nog meer foto's.
xxx mama en rob -
07 April 2008 - 07:19
Ilse:
Je kunt zo meedoen aan Expeditie Robinson... beetje overleven op een mooi strand en in het regenwoud tussen de spinnen en dingo's (misschien had ie gewoon behoefte aan nieuwe schoenen ;))! Hoe bevalt het treinen trouwens? Is het goed te doen? Veel plezier alvast in Brisbane!! Liefs -
07 April 2008 - 07:20
Zus:
Hey Zusje,
Wat mooi zeg! en zo grappig dat je gewoon regenwoud hebt naast een wit zandstrand!! Rust maar even lekker uit in Brisbane voordat je een cowgirl gaat worden :-)
xx je zus! -
07 April 2008 - 08:00
Tomm:
Goeide dag;)
haha :)
het zijn echt super mooie foto's die je gemaakt hebt! het zal je wel bevallen daar?
binnekort kom ik weer een kijkje nemen op je site ;)
groetjes tom -
07 April 2008 - 08:51
Rob:
Hoi hoi Carola,
Wat een domme dingo, zal wel een taaie maaltijd zijn geweest!
Wat mooi allemaal, 't is dat ik wat tegen vliegen heb, amders zou het ook wel een keer op mijn reisporgramma komen te staan.
Volgens mij als je daar een 'Kèrel' vindt, dan blijf je daar wonen, zo prachtig allemaal. Hoe zijn de cafés daar trouwens,gezelliger dan in Nederland? Laat daar in je volgende bericht maar eens wat van zien (of bezoek je daar geen café !?!).
Groetjes en liefs,
Rob, en natuurlijk je mams! -
07 April 2008 - 11:29
Judith:
Hey Carola,
Ik dacht ik zal nog eens even op je site kijken, en ben nu dus officeel jaloers ;)Ziet er echt mooi uit daar! Veel plezier nog maar dat zal wel lukken denk ik ghehe.
X je look-a-like :P -
07 April 2008 - 17:12
Jan, Jolien En Kids:
Hoi vakantie ganger
Je heb zeker 'n mooi land uit gekozen Ome Jan is er jarloers op. Ik (Jolien) durf niet te vliegen.Geniet ervan. Je komt vast en zeker bruin terug.
Gr, Jan, Jolien
Sandra en Ingrid -
07 April 2008 - 18:10
Lauwkes:
He nichtje
Wat heb jij het daar toch goed, bofkont.
Geniet ervan en maak veel foto's voor 'n mooie herinering.
het gaat je goed!
Groetjes Kees en Marian
08 April 2008 - 16:42
Bakkertjes:
Doe de lieve groetjes van ons aan Tina, het gaat je goed bij haar, je zult er geen spijt van hebben.
groetjes van ons -
09 April 2008 - 17:04
Ilse:
Ha sis, thanks voor je lieve nog meer jaloersmakende kaartje (lekker op terrasje met een briesje wind... tsss haha). Tot mails!