Phillip Island
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Carola
30 April 2008 | Australië, Melbourne
Op de weg er naartoe hebben we wijn geproefd bij een wijngaard. En Rob, ik heb foto's van alle zes wijnen die ik heb geproefd. Je zal ze vast wel kennen.
's Middags hebben we een stop gemaakt bij een wild life reservaat. Je kon op de foto met een (slapende) koala. Ze slapen namelijk 20 uur per dag. En ik heb kangoeroes en walibies gevoerd. Er was zelfs een witte kangoeroe. Raar om te zien, maar ja. Het wild life park viel wel een klein beetje tegen, want in Nederlandse termen zou ik zeggen dat het een kinderboerderij is. De ezel, schapen, eenden, struisvogels ontbraken niet.
Na een geweldig mooi uitkijkpunt op weg naar de pinguins komen we aan het einde van de middag eindelijk aan op de plaats van bestemming; de pinguin parade. Bij zonsondergang komen de pinguins uit zee en nestelen ze zich in de duinen bij het strand. Bij dit uitkijkpunt kan je dit aanschouwen. Erg grappig om te zien dat ze steeds omvallen als de golf elke keer weer net aanspoeld op de plek waar ze staan. En leuk om ze naar boven te zien lopen, het gaat veel sneller dan ik had verwacht. De geluiden die ze maken zijn ook niet zachtjes, vooral niet vanwege de paringstijd.
De terugweg naar Melbourne duurt een paar uur, maar met wat muziek op zijn we er zo. En de gids rijdt ons langs een huis dat hij er afschuwelijk uit vindt zien. Een huis met op de voorgevel het gezicht van Pamela Anderson. Tja.. Echt mooi is het niet haha..